Café Sweet Moments er stedet med hjerterum og hygge. Her kan du nyde en god kop kaffe og hjemmebagt kage eller hvad du lyster.

Et besøg i centrets nye café

Kender du fornemmelsen af en kage, der bare smelter på tungen? Sådan en citronmåne satte jeg tænderne i, da jeg besøgte den hyggelige Café Sweet Moments i Egedal Centret. Meningen var at jeg ville tage et pænt billede af kagen, som jeg kunne bruge som teaserbillede, men så kom jeg liiiige til at smage en lille bid, for den var altså helt uimodståelig. Uhmmm!

Og jeg blev fanget af den hyggelige stemning i caféen og snakken med de øvrige gæster. Jeg inviterer derfor mig selv til en snak dagen efter med indehaveren af Egedals nyeste café. Hun hedder Vinnie Andersen, er 61 år og har boet i Stenløse i over 30 år.

Et sted for alle

“Lyset er bedre hvis du tager billederne fra den anden vinkel…” Det er Mikkel, min gode samarbejdspartner (indehaver af et kommunikationsfirma i Egedal) som smilende stopper op, da jeg står med min Iphone og prøver at tage billeder af caféen udefra. Han kommer sammen med en anden smilende gut, som Mikkel samarbejder med. De skal ind og købe lidt forsyninger til deres morgenmøde, men beslutter sig hurtigt for at blive og holde mødet i caféen. Der er altså også hyggeligt sådan en morgen i den forholdsvis nyåbnede café.

Klokken er 9.30 og Egedal Centrets butikker er endnu ikke åbnet, men caféen er klar til at modtage de gæster, der ønsker at forkæle sig med en god start på morgenen. Faktisk åbner Café Sweet Moments allerede kl. 8 som en forsøgsordning.

Jeg snupper mig en af de gode café-latte med minimælk. Hun har både med minimælk og sødmælk, noget for enhver smag. Jeg springer på den “fornuftige model” – og bilder mig selv ind at den udligner den lækre kage jeg satte tænderne i ved mit besøg i går. Og kaffen er god og smager af noget….lige som jeg bedst lide den.

En varm modtagelse

Vinnie smiler glad og fortæller med stolthed i stemmen, hvordan hun forleden kneb sig selv i armen ved synet af at samtlige stole i caféen både udendørs og inde var optaget samtidig. “En helt fantastisk følelse”, fortæller hun. Og hun elsker når der er mennesker i caféen, og er overvældet over hvor god en start hendes nye café og “hjertebarn” har fået.
.
Nogle gæster holder af at få en lille snak, mens andre kommer og nyder bare at sidde og være. Og der er plads til det hele i caféen. For Vinnie er det altafgørende at man som besøgende skal føle sig velkommen og set, og at stedet er rart for alle at være uanset alder.

Mens jeg sidder og suger til mig af indtryk, kommer en ældre dame ind med rollator. Hun skal lige have “en af de lækre sandwich med hjem”. Hun fortæller glad, at da hun ikke har så stor appetit, så deler hun bollen over i to, og nyder den ene halvdel til frokost, og den sidste til middag. “Så har hun fået et godt og sundt måltid mad og samtidig til en rigtig fornuftig pris”, smiler hun.

Vinnie forsøger også at tilbyde noget for enhver smag. Hun lytter “på vandrørene” hvad kunderne efterspørger, og prøver at sammensætte et udvalg der tilgodeser de fleste. Men fællesnævneren er, at kvaliteten skal være i top. Således har Vinnie samlet sig nogle rigtig gode leverandører, som hun kan stå inde for kvalitetsmæssigt.

Caféen byder bl.a. på en lækker morgenmadstallerken, hjemmebagte kager, økologisk brød, hjemmelavede vafler, italiensk kaffe og gode sunde sandwiches, og sortimentet udvikler efterhånden som Vinnie lærer hvad caféens gæster har smag for.

Jeg glæder mig over, at Vinnie sprang ud i livet som café-ejer, for hun har skabt en skøn perle i vores dejlige center.

Åbningstiderne er mandag til fredag 8-18 og lørdag 8-15. Vinnie fortæller, at det kan være at de med tiden bliver ændret, da hun afprøver hvordan behovet ser ud.

Café Sweet Moments
Egedal Centret 94
3660 Stenløse

Følg med på Facebooksiden (pas på den frister): https://www.facebook.com/cafesweetmoments.dk/